Rabu, 18 Januari 2012

DUIT RM1 AISYAH TEPI



Didalam keghairahan Sha Banknote memburu duit Rm1 Aisyah di pasaran, koleksi Sha Banknote telahpun ditawarkan oleh seorang penjual di Kuala Lumpur untuk memiliki duit Rm1 Aisyah tepi. Koleksi Sha Banknote amat teruja untuk melihat dan bergegas dengan Mercedes E200 WRR58 dalam hujan lebat merentasi highway LPT Kuala Lumpur dalam usaha untuk menjejaki dan melihat apa sebenarnya duit ini.

Sesampai di Kuala Lumpur memang benar apa yang saya lihat Rm1 Aisyah ini tidak seperti biasa. Penjual menyatakan duit Rm1 Aisyah ini ada keindahannya dan luar biasa kerana duit ini ditandatangai oleh Ali Abul Hassan atau Aisyah di bahagian tepi tidak seperti biasa tandatangan di tengah.

Secara terperinci seperti biasa etika asas kepada pengumpul matawang negara. Pertama ialah perlu memastikan duit tersebut adalah asli atau palsu. Keduanya melalui maklumat yang ada mestilah merujuk dengan rujukan dari buku-buku dan maklumat daripada Bank Negara untuk menentukan kesahihan sesuatu duit yang ditemui sama ada betul ataupun palsu.

Secara asas setelah diteliti sememangnya duit Rm1 Aisyah tepi ini ianya melepasi tahap telitian watermark, terdapat ciri keselamatan serta material kertas dan warna adalah menepati spesifikasi duit betul.

Cuma duit Rm1 Aisyah ini ditandatangani di bahagian tepi dan prefixnya adalah ACY manakala duit dikeluarkan oleh Bank Negara hanya ditandatangani ditengah dan prefixnya CR. Setelah meneliti dan memadankan maklumat yang ada maka saya menyatakan duit ini nampaknya tidak original.

Oleh kerana saya datang dari jauh hampir 2 jam perjalanan dari rumah, walaupun ianya nampak tidak original tapi saya masih terus untuk memilikinya walaupun dengan harga yang ditawarkan agak mahal melebihi 2 kali ganda duit Rm1 Aisyah yang asli.

Hampir setahun saya menyimpannya, baru-baru ini saya berkenalan dengan seorang sahabat dari Kajang yang memang otai banyak mempunyai koleksi wang berbelas-belas album. Beliau juga sedang mengusahakan untuk mengeluarkan buku rujukan khas bagi matawang mistik dan luar biasa seperti wang Rm1 Aisyah tepi ini. Beliau menasihatkan saya agar menyimpannya. Rm1 Aisyah tepi ini mempunyai 2 versi. Pertama tandatangan tepi berwarna hitam harga Rm 5000.00 dan tandatangan tepi berwarna biru harga Rm 100,000.00 kebetulan kedua-duanya ada dalam simpanan Sha Banknote sehingga kini.

Rujukan Bank Negara dan buku yang ada dari Peter Eu dan KN Boon jelas memperakukan tidak ada pengeluaran dibuat oleh Bank Negara untuk matawang Rm1 Aisyah tepi. Bermakna matawang ini berkemungkinan dibuat baru oleh satu sindiket dan ianya tidak sah diperlakukan.

Walaubagaimanapun duit ini tetap berharga kepada peminatnya sendiri dan ianya sentiasa diburu kerana duit ini sedikit sahaja ada di tangan collector.

175 ulasan:

  1. Balasan
    1. macam maner pulak dgn duit rm10 aishah.....ade yg nk x...tanda tangan bahagian tepi warna merah.

      Padam
    2. duit kertas rm1.??? prefix no : c/12 000001. nak, bole call sy. ada satu shj. 0177535424. spe cpt, dia dpt. urgent. rm100.000.00++

      Padam
  2. Utk org yang berkemampuan mybe boleh menyimpan note yg tidak sah ni.. tp utk collector biasa mcm aku..rasanya tidak mungkin sama sekali..

    BalasPadam
  3. terbaik...mampu lihat dan lihat..

    BalasPadam
  4. Terima kasih semua

    En Radzmi ,Jen ir Dr Khairui khamis dan Gejala.

    BalasPadam
  5. saya ada 2 keping rm2 tandatangan tepi, satu ditantangan oleh aishah dan satu lagi tandatangan tan sri ahmad b don

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Bundle Langkap.

      Boleh rujuk Buku peter Eu & Ben Siew mukasurat 131 duit RM2 yang tuan ada tu harga antara RM10 -RM12 sahaja.
      Teruskanlah hobi untuk menyimpan duit lama.

      Padam
  6. saya memiliki sekeping note rm100 tanda tangan aisyah di bahagian tepi yang bewarna biru.jika berminat sila hubungi 0133016812

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih .

      harga boleh jual dalam RM150 sahaja . duit ini banyak lagi boleh jumpa di Bank .

      Padam
  7. Salam,nk tanya saya ada sekeping duit kertas rm100 tndatgn ahmad don di bhgian tepi,ada harga ke utk note rm100 tu?trima kasih..

    BalasPadam
  8. Terima kasih FN89
    kalau minat dalam hobi ini tuan dinasihatkan beli buku panduan harga RM25 sahaja call raymond 01112306636 banyak perkara terutama tentang harga duit terkini banyak boleh membantu anda .
    Duit yang tuan ada itu masih banyak boleh dijumpai lagi . harga dalam rm110 sahaja.

    BalasPadam
  9. Assalam sy ade wang kertas lama untuk di jual dn sy x tau nilai pasaran utk wang lama ni...semunya nilai RM 1...wang kertas singapore thn 1935,Brunei thn1967,malaya british thn 1959 &1941 & RM1 wang malaysia di tanda tgn oleg gaboner ismail mad ali....sy nk tau herga pasaran sekarang....tima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. tanpa nama
      Saya tidak dapat menjelaskan maklumat yang tuan maksudkan diruangan ini kerana ruang ini amat terhad . Saya cadangkan Kita ada Kelab Warisan Numismatik tuan hanya sms nama, alamat I/c dan no. phone tuan ke 0199185858 untuk daftar sebagai Rakan Kelab . keahlian Rakan Kelab adalah percuma dan Rakan seumur hidup . Selepas tuan daftar sebagai Rakan Kelab tuan boleh mendapatkan khidmat Kelab Warisan Numismatik ini secara percuma untuk pertanyaan tentang harga dan sebarang masalah berkaitan dengan Numismatik dan kelab Warisan Numismatik akan membantu menyampaikan maklumat dari masa kesemasa tentang perkembangan Numismatik Tanah Air.
      Terima kasih

      Padam
    2. salam. mm mna plak dgn duit rm1, ismail md ali, prefix no c/12 000001. na beli ke.?

      Padam
  10. Assalam Dato....maaf semalam sy lupa nk bg nama...sy bkn tuan tp puan anita...tima kasih di atas saranan dato tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Puan Anita
      Terima kasih kerana sudi daftar Rakan Kelab . Pihak urusetia akan daftarkan nama puan dan akan bagi no ID Rakan Kelab Tersebut nanti. Kalau puan ada soalan puan boleh tulis terus diruangan Diskusi dan Soal Jawab Numismatik dalam blog ini .
      Terima kasih .

      Padam
  11. Salam...saya ada duit kertas RM100 tandatangan Aisyah di bahagian tepi berwarna biru...berapa nilai duit ni?

    BalasPadam
  12. Mgkn nilainya rm101 sj.

    BalasPadam
  13. saya ada duit rm2 ringgit .boleh digunakan lg ke duit ni. termasuk duit siling rm1 masih boleh digunakan ke.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Duit ini telah ditarik balik pengunaannya oleh Bank Negara Malaysia dan tak sah laku lagi . Namun penyimpan duit lama ini boleh menukarkan dengan pihak Bank Negara Malaysia dengan sama nilaian duit tersebut . ataupun tuan boleh menjualnya kepada pengumpul duit lama Numismatik . anggaran harganya dalam harga RM3 sahaja

      Padam
  14. 1. SAYA MEMILIKI WANG KERTAS LAMA GAMBAR RATU ELIZEBETH TAHUN MARCH 1953 BERNILAI TEN DOLLARS NO SIRI A/70 091465

    2. SAYA JUGA ADA WANG KERTAS GOVERMENT OF BRUNEI TAHUN 1967 BERNILAI SA-PULOH RINGGIT NO. SIRI A/3 104996

    3. SAYA JUGA ADA WANG KERTAS LAMA BANK NEGARA MALAYSIA BERNILAI SEPULUH RINGGIT NO SIRI E/50 313951

    SEMUA WANG KERTAS TERSEBUT BERADA DALAM KEADAAN BAIK DAN TIDAK BERLIPAT
    SIAPA BERMINAT BOLEH HUBUNGI SAYA HP - 0175961437

    BalasPadam
    Balasan
    1. SALAM, BORONG SEMUA RM 300..OK SY BOLEH AMBIL ABG.

      Padam
  15. Salam dato',nk tanya saya ada sekeping duit kertas rm10 tndatgn ahmad don di bhgian tepi,boleh saya tahu nilai wang itu..?
    terima kasih..

    BalasPadam
  16. Kalau duit kertas RM 50 tandatangan ali abul hassan di bahagian tengah warna hitam...condition sgt cantik... No siri biasa je.. CE0302186... Sebab dengar orang cerita duit 50 sign aishah ni agak rare berbanding duit lain yg sign aishah...

    BalasPadam
  17. Duit Aisyah RM50 yang rare adalah tandatangan tepi sahaja dan harganya anggaran mengikut prefix
    Prefix BG RM650
    Prefix BH RM150
    Prefix BJ RM 160
    Prefix ZA RM1500

    RM50 tandatanga tengah adalah biasa sahaja dan wang iniu masih banyak dijumpai dimesin teller keluar wang . angaran harga RM70

    BalasPadam
  18. salam..saya ada duit satu ringgit aishah di tengah warna biru..no dia cr7236033..pm sekiranya berminat

    BalasPadam
  19. sa da sekeping menyimpan wang kertas lama rm1(AT2155317)dengan lambang tugu peringatan negara.jika berminat sa ingin menjual ia,berapa ka harga..juga buli hubungi sa,elisa-0138693422.tq..

    BalasPadam
  20. Kalo rm2 bertanda tangan aisyah mcm mne yer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Tuan Baharum
      Rm2 tandatangan Tan Sri Ali Abul Hassan [Aisyah] ada 2 versi iaitu satu sain tepi dan satu sain tengah

      RM2 tandatangan Tepi dikeluarkan pada tahun 1998 cetakan dikilang Thomas De La Rue London
      Mula prefix DF sehingga DJ dan Replacement ZD001xxxx

      Manakala RM2 Tandatang tengah dikeluarkan pada tahu 1999 dicetak dikilang Frcois Charles Oberthur Feduciaire.
      Bermula dengan Prefix DJ sehingga DY .

      Padam
    2. Ade nilai ke rm2 tndatangan aisyah ni?

      Padam
  21. Nk tanye la..ad nilai x rm 50 yang bertanda tangan tan sri dato ahmad bin muhammad don di bahagian tepi?

    BalasPadam
  22. Terima kasih Kas Z
    Duit RM50 tandatangan Tan Sri Dato Ahmad Don Tepi dikeluarkan pada 20.07.1998 dan dicetak oleh Giesecke & Devrient.
    Bermula dengan Prefix AA sehingga BG
    Harga dalam anggaran RM70 untuk prefix biasa dan RM110 untuk First Prefix AAxxxxxxx dan RM120 untuk Last Prefix BGxxxxxxx dan Replacement RM200 prefix ZA
    Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada rm 100 T.S.D ahmah bin don berapa anggaran yer sain tepi.

      Padam
  23. Salam, hr ni sy terjumpa duit note rm 10 ( BF 1413786 ) BRAPE HARGA SKUNG DATO

    BalasPadam
  24. Balasan
    1. salam
      RM10 tandatangan Aisyah tepi prefix BF adalah merupakan Last prefix untuk siri ini . harga kalau UNC RM 110

      Padam
  25. salam sy pon ada gak wet tnda tgn aisyah sekeping 2 ringgiy yg di tegah dan sekeping wet 10 ringgit (ba****

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih
      Bagus simpan baik untuk warisan kita akan datang.

      Padam
  26. kt tengah tu sebelah rm1 nmpak sign zeti tuan.. dh pudar.. mgkin print pkai printer sign tepi tu.. kita boleh buat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banknotes roi
      Wang ini memang asli tetapi wang ini telah di ubahsuai tempat dan tandatanganya . Bank Negara tak pernahpun mengeluarkan duit macam ini . Jadi duit ini PALSU tandatangan .
      Saya sengaja mengumpulnya untuk tujuan pembelajaran dan kajian saya berkaitan dengan wang palsu Malaysia .

      Padam
  27. As'kum.ada nilai tak duit rm10 cv7567252?

    BalasPadam
  28. Duit rm10 tersebut mpunyai tandatangan aishah di tengah.harao tuan fapat bantu saya.

    BalasPadam
  29. duit rm1 yg sy ada ni. yg unik nya just prefix no. c/12 000001. jika berminat, call sy. 0177535424. urgent. sy perlukan wang.

    BalasPadam
  30. dato sy ade duit RM10 aisyah tepi..BC88XXXX agak2 berapa value duit tu ye. A.S.A.P

    BalasPadam
  31. salam..sy ada duit rm2 sign aishah kat tgh no siri (dr5650230)..berapa nilai kalau nak jual?

    BalasPadam
    Balasan
    1. RM2 Prefix DR tandatangan Tan Sri Ali Abul Hassan Variety tandatangan tengah tahun 1999 . Harga dalam lingkungan RM12 untuk condisi UNC

      Padam
  32. Salam..sy ada rm10 aisyah sain tepi prefix BD..
    Brp harganya?

    BalasPadam
  33. Assalammualaikum. Saya nak beli syiling 10 sen 1971unc dan 5 sen extra dot, dan duit kertas rm2,5,10,50,100 aishah sign tepi.agak2 harga paling murah boleh dapat rm berapa ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam Irwan
      Sebenarnya koleksi saya ini tidak untuk dijual . saya adalah kolektor dan semua koleksi saya ini akan di simpan di dalam Galeri saya
      terima kasih kerana terus mengikuti koleksi saya dalam blog ini .

      Padam
  34. Salam...lau rm1..blkg lambang tugu peringatan negara..GL 7977232...berapa ek nilainya??

    BalasPadam
  35. Duit tersebut adalah RM1 siri ke enam. Harga dalam RM8.00

    BalasPadam
  36. Sy ada wet 20sen queen elizabeth 1954..berapa ek...

    BalasPadam
  37. Salam..sy ade duit lame sain ismail md ali..rm10 7 kpg,rm1 10 kpg,rm5 1 kpg..brape ye Dato..

    BalasPadam
  38. kena tengok kondisi duit itu dalam keadaan macam mana .kalauVF rm1 dalam RM20, RM5 dalam RM90, RM10 dalam RM110

    BalasPadam
  39. Saya ada Rm100 tanda tangan Aishah,,Berapa boleh jalan nak pakai duit Urgent..cal no 0189103677

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harga RM100 Aisyah dalam RM120.00 sahaja. wang ini masih senang dijumpai . Saya tak beli wang ini kerana saya ada banyak dalam simpanan

      Padam
  40. Rm50sign aishah ditgah...wrna biru..xfhm la mksd condotion2 nie....a.s.a.p dato

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam
      Saya cadangkan tuan dapat membeli buku katalog Matawang Malaysia untuk rujukan dan memudahkan tuan membuat penilaian . Buku tersebut dalam harga RM38.00 sahaja.

      Padam
    2. Dalam buku tersebut banyak perkara yang kita boleh rujuk dan belajar . bukan sahaja anggaran harga mengikut kondisi tetapi maklumat tahun keluaran dan sebagainya .tuan dinasihatkan untuk memiliki buku katalog wang Malaysia tersebut,. untuk duit ditanyakan antara RM120-RM180 mengikut kondisinya dan prefixnya .

      Padam
  41. . Saya ad wang sign aishah . RM 50 . No siri BZ 6877877 . Berapa dato . Trima ksih .

    BalasPadam
    Balasan
    1. RM50 tandatangan Tan Sri Ali Abul Hassan ini bagi prefix BZ masih lagi mudah ditemui lagi dan harga anggaran dalam RM80.00 sahaja .

      Padam
  42. . Salam . Saya ad sehelai wang 1 ringgit sign tun hussien onn . GT 0558907 . BERAPA DATO ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk makluman semua wang kertas Malaysia hanya ditandatangani oleh Gabnur Bank Negara . Perdana menteri Tun Hussein Onn atau mana-mana Perdana Menteri Malaysia tak pernah tandatangan Wang Kertas Malaysia . Saya tak pastilah duit tu duit apa ya . GT adalah di tandatangani Tan Sri Zeti Akhtar Aziz.

      Padam
    2. haha...dia perkena dato tuh..

      Padam
  43. sape2 yang ingin membeli note rm50 yg ditandatangani oleh ali@aishah...call sy 0199500631...no siri BH

    BalasPadam
  44. Assalamualaikum dato , saya ada wang kertas RM 100 yg ada sign aishah kat tepi warna purple dan no siri AK0894279 . Berapa nilainya ? Urgent ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wang kertas ini masih senang dan boleh didapati semasa mengeluarkan wang dimesin teller wang .. untuk prefix AK ini adalah merupakan Last Prefix . Harga adalah dalam RM200

      Padam
  45. Cuma ingin tahu, duit rm1,5,10,50&100 lama masih laku ke untuk tujuan jual beli?

    BalasPadam
  46. Duit lama yang telah ditarik balik pengunaan dipasaran oleh BNM adalah tidak laku lagi digunakan untuk urusan jual beli . Walaubagaimanapun sesiapa yang memiliki wang lama ini boleh menukarkannya di BNM dengan sama dengan nilai muka wang tersebut tersebut

    BalasPadam
  47. Dato, rm2 tandatangan tepi kaler biru prefix DH..brape nilainya?tq

    BalasPadam
  48. Salam. Dato, RM2 prefix AD7799020 dgn CG3292340 berapa nilainya?Dua2 sign TSD ahmad mohd don

    BalasPadam
  49. RM5 sign Aishah no Prefix AK2302781 BERAPA YE?

    BalasPadam
  50. as salamualaikum, sya ada rm 5 sign aishah tengah2...sape nak call 0136680894-wan

    BalasPadam
  51. Saya ada rm10 sign aishah tepi warna merah
    Dgn no AZ4675293.. berapa nilai yea?

    BalasPadam
  52. Duit Rm1 zetti no AGA8000098..brape nilai? 0172460373

    BalasPadam
  53. Saya tidak berapa minat dalam kolektor nombor siri ini . harga terpulang kepada peminat dan pengumpul nombor siri ini.untuk AGA8000098 rasanya tak ada harga kecuali no solid harganya agak tinggi seperti 8888888 atau 9999999

    BalasPadam
  54. Sy de rm 100 sain Aisyah kt tepi...no siri aj brpe hrga psaran die yek

    BalasPadam
  55. As salam...salam jumaat....sya ada koleksi duit syiling/kertas lama...saya nk jual...sesiapa bminat cari saya....0125043489

    BalasPadam
  56. salam dato...saya ada sekeping duit aishah side sign....

    BalasPadam
  57. Assalam Dato,
    Just nak tanya sikit, saya ada menyimpan not RM2 (side t.t Aisyah) seperti contoh di sini : http://3.bp.blogspot.com/-9siuaOAyV9k/UZzNX-3opkI/AAAAAAAABCc/4g6Py0Z9WGo/s1600/aishah+207+aaaaaa.jpg

    Kalau boleh, nak tahu juga berapa nilai jualannya sekarang?

    Sekian. Terima kasih.

    From me: MAT-E

    ++ Jika perlu, saya boleh emailkan gambar not RM2 tersebut pd Dato.

    BalasPadam
  58. SALAM DATO SAYA MEMPUNYAI RM10 TANDATANGAN AISHAH DI TEPI BA8202237 BERAPA YE?

    BalasPadam
  59. RM10 tandatangan Tan Sri Ali Abul Hassan Tepi
    First Prefix AW rm120
    Prefix AX - BE rm 80
    Last Prefix BF rm 150
    Replacement ZA rm 350

    BalasPadam
  60. RM2 tt tan Sri Ali Abul Hassan Tepi
    First prefix DF rm40
    Prefix DG-DH rm 30
    Last prefix DJ rm40
    Replacemen ZD rm50

    BalasPadam
  61. Balasan
    1. saya sudah email gamba rm10 tu dato

      Padam
  62. hmm saya ada duit seratus sai. ditepi rm 100 siri AJ733368 dan rm 50 sain tgh dalam no. siri BN 0659083 dan BN 4999795 serta sain ditepi BH 2612110. Saya juga mempunyai RM 10 lama dengan no. sir YA 4720638. Saya mempunyai duit RM 1 syiling tahun 1877 - 1977 dan RM 1 Kuala Lumpur Malaysia (gambar persekutuan dengan logo.bersatu bertambah mutu). Berapakah nilai duit ini YDH Dato'. Jawapan dari YDH Dato' amat saya hargai.

    BalasPadam
  63. 100 AJ rm130
    50 BN rm70
    50 BH rm180
    10 YA rm40
    syiling tuan tanyakan saya tak dapat pastikan syiling apa

    BalasPadam
  64. saya mempunyai:
    > duit tandatgn aishah rm100,rm10 prefix BN3XXXXXX.
    > duit rm1 tndtgn zeti prefix AA & AAZ.
    > duit rm1 lama tndtgn tan sri ahmad don
    sesiapa yang berminat sila contact 014-8455278.

    dan berape nilainye ye dato???

    BalasPadam
  65. Duit rm1 sain ismail no L69...brape nilai???

    BalasPadam
  66. L/69 RM1 Ismail Mohd Ali adalah merupakan sir ke-3 dikeluar pada tahun 1976.imej pendam .
    L/69 estimate value rm180

    BalasPadam
  67. Assalamualaikum Dato Saya ade RM10 tandatangan Aishah DI TENGAH PREFIX BY6186173 berapa nilainya ya ?

    BalasPadam
  68. Assalam Dato'...untuk pertanyaan rm50 sign tengah aishah CA744533 & rm100 sign tengah aishah AP1843618...anggaran value untuk dilepaskan???tq.

    BalasPadam
  69. RM50 sign aisyah tengah unc RM100
    RM100 sign aisyah tengah unc rm200

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam dato, jika note rm100 sign aisyah d tepi brapa nilai utk d lpaskn

      Padam
  70. Salam saya ada wang kertas rm1 lama tanda tangan dato jaafar bin hussin prefix HB . Brapa harga nilai nya

    BalasPadam
  71. Mesti harganya murahkan . Tp saya nak guna duit rm5000.00 nk byr hutang,sapa bole tol0ng saya. Saya bg syiling 50sen 1967 brparit free . 0142235882

    BalasPadam
  72. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  73. Dato, saya ada wang kertas aisyah RM 5 sign tengah prefix AK. Berapa ye harganya?

    BalasPadam
  74. salam dato.. saya ada wang kertas lama... wang SA-PULOH RINGGIT A/71 234161 (ismail md ali), LIMA RINGGIT A/50 785109 (ismail md ali), SATU RINGGIT H/91 552834 , H/68 349681, D/91 223775 (ismail md ali)... RM 50 keluaran merdeka dengan no siri berturutan AD3800033 dan AD3800034..

    berapa nilai untuk wang kertas saya ini dato? harap dato dpt membantu.

    terima kasih

    BalasPadam
  75. dato... saya turut memiliki wang kertas ONE DOLLAR MALAYA AND BRITISH BORNEO. no siri B/31 945249. dikeluarkan pada 1 march 1959.

    berapakah nilai wang kertas SATU RINGGIT / ONE DOLLAR BRUNEI no siri A/32 077185 keluaran 1986?

    berapakah nilai kupon ONE PICUL JOHOR STATE ?

    terima kasih dato kerana sudi membantu...

    BalasPadam
  76. one Dollar MBB RM180
    one dollar brunei 1989 RM45
    kupon one pikul johore rm120

    BalasPadam
  77. Assalamualaikum.. Sy ade RM2 , RM5 , RM10 yang sign aisyah.. Kepada yang berminat sila call atau sms .. 01119304651

    BalasPadam
  78. assalamualaikum dato... nak tanya RM5
    no siri AM7045999 tandatangan aisyah ada harga ke kalau jual?

    BalasPadam
  79. Says mempunyai mata Wang RM10 dgn prefix CR yang mempunyai sign Ali abul hasan di tengah

    Dan satu lagi Wang RM10 dgn prefix BF yang mempunyai sign Ali abul hasan ti tepi. Tulisan jawi stretch out.

    Kedua sign warna merah Dan tidak mempunyai silver band ditepi.

    BalasPadam
  80. SALAM DATO saya ade wet sa-puloh taun1964 wet ptama dkeluar kn oleh bnm brape kah nilai nye?
    dan wet rm100 tandatangan aisyah di tepi....?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lp nk letak no phone 0173677560

      Padam
  81. Assalam dato,saya aiman,saya ada wang kertas rm10 sign aisyah dekat tepi,warna merah,no siri BA9727294.berapa nilainya?

    BalasPadam
  82. salam dato,klau duit 1 ringgit siri ke 6 ct6803590 brapa nilainya?

    BalasPadam
  83. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  84. Assalam dato'..saya ad duit rm1..no siri abf7111111...brapa nilai nya..mohon penjelasan.

    BalasPadam
  85. Salam dato...nak x rm1 siri 6 t.t jaafar..ada 30kping..,ingat nk guna je..tgk mcm x ad harga je...0177354278

    BalasPadam
  86. Saya ada duit rm100 tanda tangan aishah tepi.0195111806

    BalasPadam
  87. Salam alaik, sya ad not rm10 tndtngn aisyah ditepi , AW8870637 ,anggaran yg dpt dijual...

    BalasPadam
  88. Rm10 rm5 dan rm2 tnda tngn aishah pm 0187690173

    BalasPadam
  89. sy ada duit rm10 sain aisyah tepi BD2041510.. rm5 sain aisyah tengah AJ0549200.. rm2 sain don tepi CZ4204212.. duit rm1 tugu sain tengah GT0293089. duit rm1 lama gamba rusa sain ismail mad ali J36/461343 dgn H63/331588..dgn syiling 50sen belah tengah tahun 1967.. berapa nilai untuk kesemua duit nie..ada yg berminat call msj whatsapp. no 0174921299

    BalasPadam
  90. Saya ada duit rm 5 tanda tangan aishah di tepi. Berapa nilai skrg

    BalasPadam
  91. Dalam simpanan sy skrg ade rm5 dua keping.. rm10 sekeping .. yang ditanda tangan oleh aisyah.. kondisi memang terbaik.. tak ada kesan kedut atau lipat pun.. orang kata ada nilai nya wang tu.. nk tengok whatsapp sy.. 01119304651

    BalasPadam
  92. Saya pun ada duit tandatangan aishah dan ahmad don flat bj.siapa berminat.kol me.0109203088

    BalasPadam
  93. Rm 1 ringgit kod ee.rm 10 kod ad.siapa berminat bgtau

    BalasPadam
  94. Sy ada rm2 tandatangan aishah..berminat boleh wasap 0183719936

    BalasPadam
  95. Saya ada duit kertas one dollar 1959 malaya n british borneo . Kalu minat . Whatsap harga 0123464597

    BalasPadam
  96. Saya ada duit kertas one dollar brunei tahun 1967 jika ada yang berminat sms/whatsapp 0125795495

    BalasPadam
    Balasan
    1. lihat pic depan http://2.bp.blogspot.com/-1VEjzyHbkw0/VFYCTadKA8I/AAAAAAAAAiM/6OepbvD5yyg/s1600/depan.jpg dan blakang http://4.bp.blogspot.com/-SzscjobjwcA/VFYCeZbCwBI/AAAAAAAAAiU/IjmELtdLfrQ/s1600/blakang.jpg

      Padam
  97. mcm mana pula.kalau duit rm1 ada tanda huruf i ditengah2?

    BalasPadam
  98. sy ada rm1 tandatangan aishah..sila pm sy jika anda berminat utk mbelinya..-012-4129471..(hafis)

    BalasPadam
  99. Saya ada rm2 sing aisyaa.. berminat add fb saya selalu tersenyum . No fon 0173217234

    BalasPadam
  100. Salam...sy ada not rm1 baru...no av7000000..sape berminat blh call 0102093611

    BalasPadam
  101. saya ada RM1 tandatangan Tun ismail, duit ni laku lagi ke?

    BalasPadam
  102. Siapa nak duit 10 dan 5 ringgit sign aishah sila wasap di no 0194587753

    BalasPadam
  103. Assalammualaikum sy ada wang kertas one dollar lambang kapal layar tahun1959 boleh sy tahu berapa nilai sekeping duit itu sekarang?sesiapa yg ingin memilikinya sila hubungi sy 0172814479 rizal

    BalasPadam
  104. Assalammualaikum sy ada wang kertas one dollar lambang kapal layar tahun1959 boleh sy tahu berapa nilai sekeping duit itu sekarang?sesiapa yg ingin memilikinya sila hubungi sy 0172814479 rizal

    BalasPadam
  105. Assalammualaikum sy ada wang kertas one dollar lambang kapal layar tahun1959 boleh sy tahu berapa nilai sekeping duit itu sekarang?sesiapa yg ingin memilikinya sila hubungi sy 0172814479 rizal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikom

      Sila rujuk buku katalog Banknote Malaysia karangan Peter Eu & Ben Chiew mukasurat 152 harga bagi duit diatas telah dianggarkan harga terkini antara RM80 - RM120

      Padam
  106. Assalammualaikum dato sha nk tanya klu duit one dollar lambang kapal layar tahun 1958 berapa ye sekeping.sbb sy nk jual.
    Ada sapa2 nk tak tolong sy ye dato sha

    BalasPadam
  107. Assalam dato..saya ade rm1 siri ke 6...30 pcs sequence serial number...berapa harga pasaran..mohon bantuan dato

    BalasPadam
  108. Assalamualaikum dato .. saya ada duit kertas lama tulisan SA PULOH rm10 dengan duit syiling tungku abdul rahman rm5 boleh tahu berapa harga yerr??

    BalasPadam
  109. Rm100 tandatangan kt tengah berapa eh.. ada nilai ke

    BalasPadam
  110. Assalamualaikum Saya ada syiling 20sen tahun 1969 agak2 ada nilai tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. SALAM...ADA GAMBAR TAK INI 1969 YG BERPARIT KE 0194655825 WHATSSUP

      Padam
  111. Salam dato saya ada beberape koleksi Wang kertas $10, $5,$ 1 Dan RM 2rgt cm mana saya nk tau harga nilai Wang itu

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam..saya ada duit kerta lama RM1 dan duit kertas tanda tangan Aishah RM50 RM10 RM2..Berminat boleh pm saya segera..0136070731 Faiz..

      Padam
  112. Assalamualaikum..saya ada RM50 Aisyah..prefix ZA berapa harganya?

    BalasPadam
  113. Assalamualaikum..saya ada RM50 Aisyah..prefix ZA berapa harganya?

    BalasPadam
  114. Assalamualaikum.. saya ada RM50 Aisyah prefix ZA, berapa harganya bos?

    BalasPadam
  115. Assalamualaikum.. saya ada RM50 Aisyah prefix ZA, berapa harganya bos?

    BalasPadam
  116. Salam....saya ada note RM1... prefix HC & GR... apa value dia?

    BalasPadam
  117. Kalau coin ringgit 1 Tun Hussein onn1981-1985 berapa value

    BalasPadam
  118. Kalau coin ringgit 1 Tun Hussein onn1981-1985 berapa value

    BalasPadam
  119. Sy ada rm10 aishah sign tepi prefix AX berapa value..

    BalasPadam
  120. Sy ada rm10 aishah sign tepi prefix AX berapa value..

    BalasPadam
  121. saya ada RM 1 dam RM 5 kalau berminat hubungi saya 013-5254656 dari jam 9.00 mlm hingga 12.00 tgh malam.

    BalasPadam
  122. saya ada RM1 dan RM5 sign aishah, berminat sila hubungi atau watsapp saya, 0149701457 deep

    BalasPadam
  123. saya ada RM2 dan RM5 sign aishah, berminat sila hubungi atau watsapp saya, 0149701457 deep

    BalasPadam
  124. klau nk jual duit nieyy dpt bpe rinngit or ribu or ratus?

    BalasPadam
  125. Rm1 HB8598272...HARGA PALING TINGGI ..WHATSAAP 0135581128

    BalasPadam
  126. Salam dato.duit sain aisyah yg boleh dijual sain tepi atau tgh??dan berapa hrganya klau note rm10??

    BalasPadam
  127. Sya ada duit rm10 jenama aiyah..sya ada 3 keping siape berminat wassp sya 0176724355

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...