Isnin, 18 Jun 2012

RM 1 TANDATANGAN ALI ABUL HASSAN@ RM1 AISYAH @ RM1 CR .


Galeri Sha Banknote pada kali ini ingin berkongsi maklumat tentang keunikan Duit RM1 Aisyah yang sentiasa menjadi buruan pengumpul-pengumpul duit lama untuk dijadikan koleksi dalam simpanan setiap ahli Numismatik.  Duit RM1 Aisyah ini sememangnya dianggapkan mempunyai mesterinya sendiri kerana keunikan sejarahnya yang menyebabkan tidak semena-mena Duit RM1 Aisyah ini  harganya menjadi tinggi sehingga mencecah harga melebihi RM1000.00 .

                Daripada maklumat Bank Negara Duit ini terkilaf Pengedarannya kepada umum kerana masa wang ini diedarkan diketika dalam masa proses peralihan dan pertukaran Gavenor Bank Negara yang Baru daripada Gavenor Tan Sri Ali Abul Hassan kepada Gavenor Baru Tan Sri Zeti Aziz. Duit RM1 Aisyah ini ditandatangi oleh Tan Sri Ali Abul Hasan dan diedarkan semasa Gavenor Baru Tan Sri Zeti Aziz.

                Kesilapan edaran ini hanya berlaku dan disedari di Bank Negara Pulau Pinang sahaja dan tidak dicawangan-cawangan Bank Negara yang lain kerana Cawangan ini sempat menerima arahan membatalkan pengedaranya.  Kesemua Duit RM1 yang ditandatani oleh Tan Sri Ali Abul Hassan ini arahanya ditarik balik sertamerta dan wang RM1 Aisyah ini dimusnahkan dan diganti denga prefix Replacement ZB.  Hanya RM1 Aisyah ini sahaja terlepas edaran dengan siri prefix seperti berikut:

CR 720 0001  -  CR 720 9999    [  prefix pemulaan  ]
CR 721 0001  -  CR 721 9999
CR 722 0001  -  CR 722 9999
CR 723 0001  -  CR 723 9999
CR 724  0001 -  CR 724 9999    [  prefix terakhir    ]

                 Daripada fakta ini Duit RM1 Aisyah ini tersilap dan terlepas diedarkan kepada pengunaan umum adalah bejumlah kira-kira dalam 50,000 keping sahaja  dimulai dengan prefix CR720, CR721,CR722, CR723 dan CR724.  Dan ini bermakna juga bolehlah dikatakan bahawa prefix yang dimulai CR720 adalah first prefix dan CR724adalah last prefix untuk Duit Aisyah yang masih ada tertinggal sekarang ini.

                      CR 720    [ first prefix   ]
                      CR 721
                      CR 722
                      CR 723
                      CR 724    [ last prefix   ]
                 
                 Galeri Sha Banknote dikesempatan ini akan merakamkan kesemua Duit  RM1 Aisyah mengikut turutan prefix dimulai dengan prefix awal CR720 dan prefix terakhir CR724 yang ada dalam koleksi Galeri Sha Banknote.


Gambar CR 720 first prefix

Gambar CR 721

 Gambar CR 722

Gambar CR 723

Gambar CR 724 last prefix
                           

109 ulasan:

  1. Salam

    Terima kasih dato', info ini yang saya tunggu-tunggu...maka terjawablah segala persoalan saya berkenaan RM1 Ali.

    TQ

    BalasPadam
  2. Dato'
    Sila betulkan Prefix CR 270---274 kepada CR 720---724, ada typo error dalam teks!
    Terima kasih kerana sudi berkongsi matlumat yang penting ini.

    BalasPadam
  3. Salam Dato'

    Tahniah Dato'
    himpunan yang hebat($1 Ali Abul Hassan)CR 720-724

    terima kasih juga buat Sifu DNiew kerana PEKA dengan teks yang error ni.. TQ

    @Sme68Pg.

    BalasPadam
  4. Salam Dato',
    Tahniah untuk koleksi yg hebat ini dan terima kasih banyak untuk info yg lengkap berkaitan wang kertas yg sangat istimewa ini...

    Terima kasih banyak Dato'...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih semua yang berkongsi bersama memberi komen;
      my-koleksi, tanpa nama, depankan dan Mr. Dickson yang memperbetulkan saya.

      Terima kasih semus.

      Padam
  5. Saya ada sehelai duit RM10 yg ditandatangi oleh Aisyah di sebelah tepi..agak2..ada nilai kah duit ini?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasrulz,
      Tuan boleh rujuk buku Peter Eu dan Ban Siew atau buku KN Boon mukasurat 389 . Harga dalam rm70 kondisi UNC.

      Padam
  6. Salam,

    Kalau tidak keberatan, saya nak gunakan sedikit bahan untuk tujuan artikel saya.

    Malaysia RM1 Ali Abul Hassan
    http://www.exonumi.com/?page=publish&id=1.25.BN.a5604

    Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Aleph Prime,
      Dialu-alukan dan teruskan dengan tulisan -tulisan tentang duit ini.

      Padam
  7. thk dato' for valuable info.........saya ada beberapa keping running number dalam koleksi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam baharuddinaziz .
      Terima Kasih kerana tuan sudi melawati dan memberi komen kepada blog saya.
      Tahniah kerana tuan dapat mempunyai koleksi running number dan sudah tentu kondisinya UNC.
      Terima kasih

      Padam
    2. Terima kasih ahmad azhar
      cari dalam blog saya ini artikel tajuk Untuk dijual . Boleh sms kalau minatTerima kasih

      Padam
  8. apakah misteri dan sejarah duit ini hingga ada yang mahu memebeli dengan harga yang tinggi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih tanpa nama
      Pertama sekali duit ini bukan ada misterinya jauh sekali melibatkan perkara mistik . Duit RM1 ini telah dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia pada tahun 2000 dan duit ini telah ditandatangani oleh Tan sri Ali Abul Hassan bin Sulaiman Gabenur Bank Negara Malaysia ke 6 dan Prefix Duit ini adalah CR . Kita lihat prefix duit ini bermula AA sehinga AZ dan BA sehinga BZ dan CA sehingga CP semuanya telah ditandatangani oleh Tan Sri Zeti Aziz Gabenur BNM ke-7 masa itu Tan Sri Ali Abul Hassan telah bersara tetapi duit prefix CR ditandatangani oleh Tan Sri Ali Abul Hassan . Kemudian prefix CX ditandatangani Oleh Tan Sri Zeti kembali . Disinilah berlakunya kesilapan cetakan tandatangan Gabenur BNM oleh kilang pencetak wang pada ketika itu .

      Mengikut pendapat saya wang yang tersilap cetak tandatangan Gabenur BNM Ali Abul Hassan ini bermula dengan Prefix CQ , CR , CS , CT , CU , CV dan CW sebanyak 7 prefix . Yang lain prefix CA hingga CZ masih ditemui dengan ditandatangani oleh Tan Sri Zeti Aziz . Kesilapan ini disedari oleh BNM dan arahan penarikan balik telah dikeluarkan serta dimusnahkan dengan gantian prefix Replacement ZB . Hanya di Pulau Pinang sahaja telah terlepas edaran Duit kesilapan Tandatanga Gabenur dengan Prefix CR720xxxx dan CR721xxxx dan CR722xxxx dan CR723xxxx dan CR 724xxxx sahaja yang ditemui . Duit Kesilapan Tandatangan ini sebenarnya tak banyak yang tinggal dan dimiliki oleh kolektor sekarang ini . Kesemua duit ini dimusnahkan oleh Bank Negara Malaysia . Disebabkan kesilapan tandatangan dan duit ini ditarik balik menyebabkan jumlah yang ada pada kolektor amat sedikit menyebabkan harga koleksi duit ini telah mendadak naik pada tahun 2013 dalam anggaran harga EV RM1000 - RM1200 untuk condition VF .
      Bagi kolektor pula kalau beliau ada koleksi duit ini beliau adalah dikira kolektor yang hebat dan bagi yang belum ada lagi tak usah cakap banyaklah carilah dulu baru boleh diiktiraf sebagai kolektor hebat .
      Terima kasih

      Padam
    2. Duit rm10 tndatgn tepi oleh Ali prefix BD,ade unik?

      Padam
    3. Duit rm10 tndatgn tepi oleh Ali prefix BD,ade unik?

      Padam
  9. Salam dato.....saya ada rm10 siri zeti aziz....yg uniknya,kenapa dibunga warna hitam dan bukan warna kuning.....adakah dikira error?......minta pecerahan dari dato yg arif.....tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ramadhan Kareem
      Saya tak dapat nak buat penilaian kerana tak dapat tenguk keadaan sebenarnya . daripada maklumat tuan saya rasa memang ianya berlaku error semasa cetakan dibuat pada stage warna bunga .
      Terima kasih

      Padam
  10. adakah ada cetakan duit aishah utk wang kertas RM50 ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ramadhan Kareem
      Tandatangan Aisyah atau lebih tepat Tandatangan Gabenur BNM Tan Sri Ali Abul Hasasan bin Sulaiman memang ada untuk denominasi RM1 ,RM2 tepi RM2 tengah, RM5 tengah , RM10 tepi ,RM10 tengah,RM50 tepi RM50 tengah RM100 tepi dan RM100 tengah
      Terima kasih

      Padam
    2. Salam dato..saya ada 2kping not rm50 sain aishah..dato brminat x nak beli dari saya? klau bminat boleh email saya di muhamm0331@gmail.com.

      Padam
    3. Salam dato..saya ada 2kping not rm50 sain aishah..dato brminat x nak beli dari saya? klau bminat boleh email saya di muhamm0331@gmail.com.

      Padam
  11. Do by any chance, have one for sale? I'm searching for one!

    BalasPadam
  12. Salam Dato'

    Jika tak keberatan ada lebih tolaklah sekeping.

    Wassalam
    Man

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih tuan
      buat masa ini saya tak jual lagi

      Padam
  13. SalamDato's ..saya ada kira-kira 50 keping duit AAA yang ingin dijual.Kalau berminat,Dato's boleh e-mail saya.Email saya sherykong@gmail.com..thanks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Terima kasih
      Buat masa ini saya pun masih banyak ada prefix AAA

      Padam
  14. sya ada 2 ringgit sain aisyah,berminat hubungi 0192444133

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menyimpan duit lama ini adalah satu hobi yang amat baik kerana dapat meyelamatkan warisan Numismatik Negara . Kalau sebaiknya simpanlah koleksi tersebut .

      Padam
  15. Salam kalau rm 2 sain ali pada tepi agak agak berapa harganya eh ?

    BalasPadam
  16. Saya ada sekeping duit rm1 thn 1962-1980 ditandatangani oleh gabenor Tun Ismail bin Mohamed Ali..gak-gak ada harga tak ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wang Kertas pertama mula dikeluarkan pada tahun 1967 oleh Bank Negara Malaysia . RM1 tandatangan Tun Ismail Mohd Ali siri pertama ini memang rare dan ada harga . Simpanlah untuk warisan kita.

      Padam
  17. geng numistik ni geng2 bodoh.kertas pon korg angkat mcm emas.korg terpengaruh ngn org yg buat cerita pakai ayat power mcm cerita misteri villa nabila...penglipur lara bodohkn kmorg,korang jd bodoh ramai2..habuskan duit ngn hobi yg dicipta oleh org lain.,last2 kalo duit 2 terbakar hapa pon x dpt..kalo bilangan ahli numistik makan berkurang,makin x bernilai la koleksi2 sampah korg.baik melabur pasaran emas..or tabung haji boley buat umrah/haji

    BalasPadam
    Balasan
    1. Inilah pertama kali saya jumpa orang yang komen yang amat -amat negative didalam blog saya tentang numismatik . susunan ayat dan bahasa yang kasar dan saya tidak tahu apakah tujuan komen dibuat kepada tulisan blog saya ini. saya serahkan kepada Allah untuk memberi hidayah dan taufik kepada yang memberikan komen.

      Untuk pengatahuan penulis saya adalah terlibat sama dengan wakalah-wakalah Emas Dinar Negeri Kelantan dan Saya juga adalah Agen bertauliah dengan Public Gold .
      Saya nak tanya penulis ini dah ada simpan berapa kilo jongkong emas sekarang ini kalau setakat beberapa ratus gram janganlah angkuh sangat dan dah berapa juta ada simpanan dalam tabung haji . Saya terlibat langsung dalam ahli lembaga pengarah syarikat anak Tabung Haji.
      Nasihat saya penulis ini janganlah terlalu angkuh dan suka memperbodohkan orang lain .Allah tidak suka dan akan melaknatinya nanti.

      Padam
  18. Assalamualaikum.. Sy ade RM2 , RM5 , RM10 yang sign aisyah.. Kepada yang berminat sila call atau sms .. 01119304651

    BalasPadam
  19. Salam Ramadhan Dato'...apa kabar.?
    Masih lagi berkisar persoalan RM1 CR...saya tertarik dengan iklan di mudah.my bertarikh hari ini..jam 00:43, jika Dato' nak lihat. Duit yang dijual adalah RM1 prefix CR4444444 tandatangan Gabenor Ali Abul Hasaan. Nak bertanya pendapat Dato'...adakah wujud prefix tersebut kerana difahamkan RM1 CR ini hanya prefix CR720 - CR724 yang dapat dikesan. Mungkin kah memang ada CR4444444 ini..??
    Terima Kasih Dato'

    Syed Ahmad
    Putrajaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ayahku Syed

      Saya juga ada menalipon owner dan hanya boleh berhubung dengan sms sahaja . Kimbaby ini ada CR0000008 dan CR4444444 katanya . saya nak beli semuanya dengan harga rm38ribu. Tapi kimbaby ini berdalih duit tu sudah ada orang kaya sudah ambil . Saya tanya betul ke duit tu ada , diakata boleh tanya BNM minta print lagi. kami berhubung dengan sms sahaja ..... Saya boleh katakan bahawa duit ni tak wujud dan Kimbaby ini sengaja buat gemik sahaja .

      Terima kasih.

      Padam
  20. Saya ada seringgit sign aziz taha nombor siri berturutan ada harga ke duit saya ni?

    BalasPadam
  21. salam dato'... brapa nilai untuk rm1 prefix cr condition very fine kot... trimakasih.

    BalasPadam
  22. tqvm dato. rezeki hobi.. not serious... suka2 je kmpul duit lama last year dpt di tol kesas sunway. masya allah. subhanallah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam ainie sukri..duit rm1 cr7215329 nk dijual ke??kalau hendak dijual sy berminat membelinya untuk koleksi..boleh call/whatsap 0193945438.

      Padam
  23. as salam dato sy nak tanye brape harga duit rm100 sign aishah di tepi duit no siri AJ... thanks

    BalasPadam
  24. hi dato, semalam nampak satu kolektor jual cr 722 VF dgn harga harga rm1800. Boleh beli tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. anggaran saya
      Fine RM850
      VF RM1200 - RM1700
      EF RM1700 - RM2200
      UNC RM4500

      Padam
  25. sesiapa yg ingin mbeli wang kertas sign aishah sila hubungi sy..kecuali wang rm1(aishah)..012-4129471(hafis)

    BalasPadam
  26. Sy ni baru dlm nk berjinak2 dlm collecting duit lama ni.tp tertarik dgn bincang2 psl rm1 aishah ni.actually berapa sebenarnye nilai rm1 aishah sign tengah ni..

    BalasPadam
  27. sesiapa yg ingin mbeli wang kertas rm1 tandatangan aishah sila hubungi sy..012-4129471

    BalasPadam
  28. Salam Dato Rm50 prefix CR8610720 leh buat koleksi tak? Duit sangkut kat ATM...tgk2 sign Aishah..saya ambik simpan..maaf ya saya baru lagi...

    BalasPadam
  29. salam...saya ada note RM100 sign tepi aishah siri AJ 0622195 dan AF4505426 dan sign tengah siri AN4807815, Juga RM10 sign tengah aishah siri CV2394699. Berapa harga ye...

    BalasPadam
  30. Assalam Dato.. semoga sihat hendaknya..
    Dato sy terigging sungguh hendak memiliki RM1 Aisyah ni..
    Boleh ka kiranya Dato menjualkan Sekeping Dua Pada Sy yg amat berminat tentang duit seriggit aisyah ini. Note Fine pun boleh..... Zam newbe..

    BalasPadam
  31. Salam,saya ada RM 1 aisyah. CR 7229217 sain tepi.
    hubungi 0164147979

    BalasPadam
  32. assalam...dato st ade wang kertas rm2 tandatangan aisyah kod DO5720778....
    berapa harga ye...boleh hubungi 010-5426526

    BalasPadam
  33. Terima kasih Dato' perkongsian terbaik dan menarik syabas.

    BalasPadam
  34. salam saya ada duit sign aishah rm5 dua keping, rm10 lima keping dan rm50 satu keping . kalau ada yg berminat nak beli bleh whatsapp saya 0195823050 atau call/msg 0198933039 . tq .

    BalasPadam
  35. salam dato.
    dato prefix-prefix apakah yang ada nilai @ bernilai?

    BalasPadam
  36. Salam ramadhan..
    Saya ingin bertanya.saya ada wang kertas benilai RM 50 yang di sign oleh Ali Abul Hassan yg bernombor sirikn BL6813458.jadi saya nak tahu wang tersebut berapa nilainya sekarang.
    Terima kasih.

    BalasPadam
  37. Lalala.. Dato' dah x bukak blog dah.

    BalasPadam
  38. Lalala.. Dato' dah x bukak blog dah.

    BalasPadam
  39. Salam dato
    Ingin tahu nilai wang dlm koleksi saya
    Rm100 sign tengah - AMXXXXXX..
    RM100 Sign tepi - AF 978XXXX
    RM 50 Sign tengah - BW..CU ...CX ( 3 KEPING)
    RM 10 Sign tengah - CR 097xxxx

    Harap dato boleh beri info. Tq dato.

    BalasPadam
  40. Salam dato
    Ingin tahu nilai wang dlm koleksi saya
    Rm100 sign tengah - AMXXXXXX..
    RM100 Sign tepi - AF 978XXXX
    RM 50 Sign tengah - BW..CU ...CX ( 3 KEPING)
    RM 10 Sign tengah - CR 097xxxx

    Harap dato boleh beri info. Tq dato.

    BalasPadam
  41. salam dato saya ingin tahu nilai rm1 CR2539772 tandatangan Dato Jaffar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pn da jga rm1 dato jaffar prefix cr...
      Tp knapa prefix cr hanya ada pada sain ali abul..aku pn pelik sebenarnya...klu da sapa2 yg tau bleh la tlg huraikan

      Padam
  42. sy ada duit Rm1 GF 6278063 tandatangan Tan sri dato jaffar.. condition 9/10 .. pm sy siapa nk beli.... 0123457690

    BalasPadam
  43. Assalamualaikum..sye ada rm5 ttgan aisyah 2pcs,50sen(1995),20sen(1988),dan banyak lagi,boleh wsap sye 0142973677

    BalasPadam
  44. As salam Dato..Saya nak minta penjelasan nilai harga pasaran wang RM1 sign Ali Abul Hasan sign tengah dengan no CR 7212826 dan CR 7212827 no CR seakan sama ..Mohon dapat penjelasan dari Dato ..tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tidak saya beli dengan harga 100rm jika boleh hubungi nomor 082186702807

      Padam
  45. assalammualaikum ...saya ada note rm100 dan note rm2 bertandatangan Aisyah...sign tepi berminat sila hubungi saya cgu Aisah- 0198624492

    BalasPadam
  46. Saya ada rm 1 kertas bertandatangan aishah...sy nak jual...wassapz jika ada minat 01125361044

    BalasPadam
  47. Saya ada rm 1 kertas bertandatangan aishah...sy nak jual...wassapz jika ada minat 01125361044

    BalasPadam
  48. Sye ada tandatangan beliau rm5. Agak agak berapa nilai rm5 ini?

    BalasPadam
  49. saya ada rm 10 aziz taha siri 4. brpe nilai sbnar duit ni ye.

    BalasPadam
  50. as salam dato saya ada duit rm 5 tandatangan ali abul hassan dengan no AD 4494695...nak tahu berapa nilai..cuma nak tahu harga..xkisah nilainyasy nak simpan..kenangan

    BalasPadam
  51. Saya ada 3 keping duit rm1 kertas.. DN2609206 DG1971605 BX7012154 .. kalau berminat boleh call 0178036970

    BalasPadam
  52. Saya ada 2 keping rm 1 lama tt aisyah 014-8307248

    BalasPadam
  53. Saya ada 2 keping rm 1 lama tt aisyah 014-8307248

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ade lagi ke note AAh 2..hubungi sy 0172379920

      Padam
  54. As salam, dato!! Dekat saya ada wang RM 1 no AAK 3911349..Dan not lama FD3002286 ...call me 01116270960 /0187704484

    BalasPadam
  55. As salam, dato!! Dekat saya ada wang RM 1 no AAK 3911349..Dan not lama FD3002286 ...call me 01116270960 /0187704484

    BalasPadam
  56. Assalamualaikum w.b.t dato.
    Saya cume ingin tahu nilai duit koleksi yang saya ade sekarang ni.
    Rm1 2keping
    No.siri (FB6688336,FR2282588)
    Rm2 2keping sign aishah
    No.siri (DW2810994,DW8497578)
    Rm10 1 keping sign aishah
    No.siri (ck3290819)

    Klo duit dlm simpanan saya ni bernilai, untung2 saya boleh jual, niat saya klo duit ni ade harga, bile saya jual nanti saya nak bagi ibu saya pegi haji.. inshaaAllah..
    Klo ade sesiapa yang berminat dgn duit saya tu untuk buat koleksi boleh lah wassapp or call saya.
    PakdaN
    +60198338033

    BalasPadam
  57. Saya ada rm2 50 keping sign aishah jika sesiapa berminat whatsapp saya +60102333192

    BalasPadam
  58. Salam dato saya ade duit rm 10 dn rm50 sain aisyah.. Bpe nilai harganya ye

    BalasPadam
  59. saya ada rm10 dan rm100 tandatangan aishah...berminat wasapp lyn 0127553036..

    BalasPadam
  60. Assalamualaikum dato.
    Saya ingin melepaskan rm50 tantangan aisyah.
    Berapa harga terbaek yg boleh saya terima?

    BalasPadam
  61. assalamualaikum dato .. dimanakah sy bole mndapatkn buyer utk mnjual duit lama

    BalasPadam
  62. Assalamualaikum dato , sya nk tanya , adakah duit kertas zaman pemerintahan british no siri F/44 815289 mempunyai nilai harga yg tinggi ? Saya ada 3 keping wang kertas rm1,rm2 dan rm1 zaman pemerintahan bristish .sila mesej saya di emel sya jika ada sebarang info sila hantar emel di azree1982@gmail.com atau pm saya 0103903190 whatsapp or call pun boleh..

    BalasPadam
  63. Assalamualaikum dato, saya nak tahu.. dekat saya sekarang ada sekeping wang rm1, tanda tangan Tan Sri Abdul Aziz bin Haji Taha, no siri BR 7766612..
    Adakah ia bernilai masa ini ataupun tidak.. terima kasih

    BalasPadam
  64. Assalam,saya ada duit kertas rm 2 tanda tangan aishah berminat wassap
    0125334463-daus

    BalasPadam
  65. Assalammualaikum saya ingin menjual RM10 ringgit sign aishah ditengah dan no siri cx******* bole hubungi saya dengan segera, no tel 0172138284

    BalasPadam
  66. Assalammualaikum saya ingin menjual rm10 sign aishah ditengah dan no siri cx******* sila hubungi saya dgn segera no tel 0172138284

    BalasPadam
  67. Assalammualaikum saya ingin menjual rm10 sign aishah ditengah dan no siri cx******* sila hubungi saya dgn segera no tel 0172138284

    BalasPadam
  68. Assalamualaikum..
    Saya nk jual RM10 Jaffar Hussein VD7393953..
    Serta RM1 Zeti Aziz AAK6943549..
    Boleh hubungi saya terus ke 012-2603548.

    BalasPadam
  69. asalammualaikom.sy nk tya ..duit 25ringgit,,,25tahun merdeka 1957_1982..ada harga tak..kalau jual mahal tak...

    BalasPadam
  70. sy ada duit rm1 lama.jika nk blh tel 01113236893/0199321497

    BalasPadam
  71. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  72. Salam saya ada RM50 tanda tangan aisyah
    Sesiapa berminat boleh hubungi saya
    Borhan : 0135892061

    BalasPadam
  73. Salam saya ada RM50 tanda tangan aisyah
    Sesiapa berminat boleh hubungi saya
    Borhan : 0135892061

    BalasPadam
  74. Saya ingin menjual RM1.00 tandatangan Gabenor Aisyah...berminat boleh hubungi saya 0122669514

    BalasPadam
  75. Saya ade duit nak.jual pm saya
    0145420982

    BalasPadam
  76. Duit rm1 keluar 1982 cetakn bradburry wilkinson

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...