Ahad, 2 Disember 2012

WANG KERTAS TANDATANGAN TAN SRI ABUL HASSAN TEPI.

KOLEKSI WANG KERTAS RM100, RM50, RM10, RM 2  &  RM1
Gabenor Tan Sri Ali Abul Hassan
Tandatangan Tepi

                     GAMBAR  WANG  KERTAS  RM100
                              Tan Sri Ali Abul Hassan
                                   Tandatangan Tepi

Koleksi RM 100 Tandatangan Ali Abul Hassan Tepi
Replacement Prefix  ZA 0091956
Rarity Very Rare RR

                     GAMBAR  WANG  KERTAS  RM50
                           Tan Sri Ali Abul Hassan
                                 Tandatangan Tepi

Koleksi RM50 Tandatangan Ali Abul Hassan Tepi
Replacement Prefix  ZA 1190183
Rarity Extremely Rare RRR

                      GAMBAR  WANG  kERTAS  RM10
                           Tan Sri Ali Abul Hassan
                                 Tandatangan Tepi

Koleksi RM10 Tandatangan Ali Abul Hassan
Replacement   ZA 0201364
Rarity Very Rare RR

                       GAMBAR  WANG  KERTAS  RM2
                            Tan Sri Ali Abul Hassan
                                  Tandatangan Tepi

Koleksi RM2 Tandatangan Ali Abul Hassan
Replacement Prefix   ZD 0010007
Rarity Very Rare RR

                         GAMBAR  WANG   KERTAS  RM1
                              Tan Sri Ali Abul Hassan
                                   Tandatangan Tepi

Koleksi RM 1 Tandatangan Ali Abul Hassan
Prefix  ACY 2643320
Palsu Ubahsuai kedudukan tandatangan
Rarity Very Rare RR

                         GAMBAR SET AISYAH TEPI








nota***

Koleksi  Prefix Replacement Wang Kertas  bermula RM100, RM50, RM10, RM2  &  RM1  Tandatangan Gabenur Bank Negara Malaysia Tan Sri Ali Abul Hassan yang ada dalam koleksi Galeri Sha Banknote. Mungkin Sahabat Kolektor semua  tertanya-tanya tentang status RM1 tandatangan Ali Abul Hassan Tepi ini.    Untuk makluman semua Duit ini tidak pernah dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia dan ianya adalah palsu . Namun Duit ini adalah dianggap very rare dan harganya lebih tinggi daripada duit yang asli kerana ada permintaan tegar  dari kolektor mistik .   Galeri Sha Banknote  memiliki duit Palsu ini  hanya bagi tujuan untuk perbandingan  dan kadang-kadang syok tengok kalau betul ada RM1 Aisyah sain tepi...ha.ha..ha..
   

113 ulasan:

  1. Saya ade 1 keping note 100 di sign Aisyah dibahagian tepi...berapa nilainye?

    BalasPadam
  2. Berminat call sy, 0194527687 azrul

    BalasPadam
  3. Salam tanpa nama
    Rm100 aisyah tepi masih banyak boleh dapat di bank tukar sahaja tanpa kos kalau diinternet harga dalam RM130 . Buat masa ini saya ada banyak duit rm100 ini ada satu bundle running number tukar di bank .
    Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. duit..aisyah..100..satu..bundle..ada..lg..ke

      Padam
  4. saya ada wang kertas rm2 tandatangan tepi. tapi tandatangan tu bukan tandangan aisah.

    BalasPadam
  5. Salam Tuan, value lebih dari RM100 ker tandatangan di tepi tu? Saya ada byk ni..dimana web atau forum yang kite boleh jual duit ni ?

    BalasPadam
  6. Duit apa yang tuan ada tandatangan tepi Ali Abul Hassan ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang tepi takde tapi tengah ada la, RM50.

      Padam
    2. sy ade sign tepi dan tengah rm5 dan rm10..

      Padam
    3. sy..ada..duit..tepi..aisyah......rm50..n..10

      Padam
    4. Salam saya ada note 100 tandatangn aishah tepi..

      Padam
  7. saya ada duit seratus sign tepi ali abul hassan . boleh saya tahu nilainya ? dan dimana boleh saya buat pertukaran ? atau jual ?

    BalasPadam
  8. saya ada duit rm10 tanda tangan aishah di tepi

    BalasPadam
  9. BC0090649 rm10 tanda tangan aishah di tepi ingin di jual berminat bole call saya 0197167523 fazli

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba iklankan di Facebook . sebaiknya disimpan aje jangan dijual harganyapun bukan mahal lebih kurang RM45 aje.

      Padam
  10. Salam...saya ada rm10siri zeti aziz....yg pelik nya,kenapa bunga dibelakang berwarna hitam........minta pecerahan tuan?

    BalasPadam
  11. rm 2 sign tepi tan sri ahmad don.berminat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. RM2 tandatangan Ahmad Don tepi ini biasa sahaja harga dalam RM4.00 aje

      Padam
  12. Ini adalah variety kemungkinan kesilapan semasa cetakan . saya kurang pasti kena tengok gambarnya

    BalasPadam
  13. saya ada duit rm10,50 dan 100 tapi sign Aishah ditengah bukan tepi. .berbeza ka nilainya dari sign tepi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya duit tandatangan AAH tepi adalah lebih sedikit harganya daripada tandatangan tengah

      Padam
  14. salam , saya ada sekeping Rm 100 tandatangan aishah ditepi , nombor siri AJ 1815025 .. Boleh saya tahu berapa nilai harga ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada rm100 tandatangan Aishah.
      Jika sesiapa berminat,boleh Whatsapp saya DI 0173956671

      No siri
      AF0174299

      Padam
  15. Saya ade sekeping rm50 tandatangan aisyah no siri BH9551525, beberapa kpg rm50 edisi merdeka, 2 kpg syiling 50 sen belah tepi n beberapa keping syiling lame bermula thn 1967.nk tau value duit2 ni.berminat hubungi 017-3492144

    BalasPadam
  16. Btl ke sekeping rm50 tandatangan aisyah pd bhgian tepi dgn no siri BH bernilai rm400++? brp nilai rm1 tndtgn gabenor ke 4? Tq

    BalasPadam
  17. Kalau BH kondisi baru UNC RM 400.00 tapi kalau duit sudah dipakai VF dalam RM150.

    rm1 siri 4 tandatangan Tandatangan Tan Sri Aziz Taha kalau baru UNC RM200 kalau sudah pakai VF RM25

    BalasPadam
  18. Sy ade duit rm10 sign aisyah tepi no siri bd1898780.agk bleh jual ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berminat bleh cll 0105181788

      Padam
  19. salam' saye ingin mencari rm1 aisyah sign tepi , pepehal call 0142216065 , harga nanti kite bincang. secepat mungkin .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam..sy ada duit aisyah sign tepi n0te rm100..brapekah nilai hrga?

      Padam
  20. As salam tuan, kalau sign Ali Abul Hassan di tepi berapa nilainya? sekadar bertanya

    BalasPadam
  21. Salam dato sy ade rm2 sain aisyah tepi DJ1508959,rm2 sain aisyah tgh 2 kpg DN0068956,DN1167965.

    BalasPadam
  22. Prefix DJ adalah last Prefix harga RM90.00
    Prefix DN harga RM30

    BalasPadam
    Balasan
    1. assalamualaikum..saya mempunyai sekeping wang kertas RM10 tndatangan aishah ditepi,BD7109125..berapa anggaran harganya dato?

      Padam
  23. saya mempunyai sekeping wang kertas RM10 tandatangan aishah di tepi,no siri BD7109125..berapa anggaran harganya?

    BalasPadam
  24. Saya mempunyai sekeping wang kertas RM10 tandatangan Aishah di tepi,Prefix BA8202237 Berapa Harga anggarannya?

    BalasPadam
  25. salam dato,tmpg tnye..aggran brape yea rm2 ngn rm100 sign ali abul hassan..rm2 dt7769080 rm100 ar7789777...

    BalasPadam
  26. rm2 unc rm20
    rm100 unc rm350 AR adalah last prefix

    BalasPadam
    Balasan
    1. kt mane boleh sye jual yea dato? dua2 sign d tgh..

      Padam
  27. spew2 yg bekenan ngn duit sign ali abul rm2 dt7769080 n rm100 ar7789777 boleh pm sye..0129568795..

    BalasPadam
  28. salam nak tanya, kalau AAH center prefix za berapa jualan dia ek..thanks.condition EF

    BalasPadam
  29. salam sye ade duit 100 aisyah sign tepi n prefix ak....sye nk tnye brape hrgenye????

    BalasPadam
  30. salam dato tumpang tanya saya ada dapat Duit rm10 bunganya warna hitam adakah Duit ini error Cuba dato lihat disini http://duitlamabaru.weebly.com/

    BalasPadam
  31. Salam dato' saya ada note rm 100 sign aishah no siri AJ5787183. Boleh bgtau berapa nilainya

    BalasPadam
  32. klau RM10.00Tan Sri Ahmad Don berapa Dato

    BalasPadam
  33. SALAM saya nak tye brape kah nilai wang sa-puloh ringgit keluaran ptama?da duit rm100 tanda tangn aisyah di sebelah kiri n center?\

    BalasPadam
  34. Assalamualaikum W.B.T dato, minta tolong dato appraise kan note saya. Semua dalam keadaan used RM1 t.t dato jaffar hussein HB0364628, RM2 t.t ali abul hassan (tengah) DJ7544801, RM2 t.t ahmad mohd don (tepi) BZ4665674, RM10 t.t zeti aziz (tanpa silver security thread) DL4772880, RM50 t.t ali abul hassan (tengah) DB5219345, RM50 t.t zeti aziz (edisi 50 thn merdeka) AD8478160 dan juga kalau dato tidak keberatan sy mempunyai 1 dollar duit singapura D/38 410717 (gambar perarakan) tertulis di sudut bawah BRADBURY WILKINSON & Co, terima kasih dato

    BalasPadam
  35. nilai untuk rm50 AAH sign tepi BH7747774 berapa nilai dia dato?

    BalasPadam
  36. Sy ada rm2 sain aishah df9005690 brapa nilainya?

    BalasPadam
  37. Saya ada RM2 AA 4755904 tt Ahmad Mohd Dom tepi. Berapa nilainya?

    BalasPadam
  38. Salam. Saya ada rm10 aishah tepi prefix ax. Berapa harganya?

    BalasPadam
  39. Assalamualaikum Dato. Sekadar ingin tahu.
    RM10 tandatangan tepi Ahmad Don dengan prefix AAxxxxxxx ada nilai tak?

    BalasPadam
  40. Dato saya ada duit 50 tanda tangan aishah ditengah prefix DW
    and RM5 (dua keping tanda tangan aishah) prefix dua dua ialah AE
    brapa harganya kalau di jual
    ??

    BalasPadam
  41. As salam dato .. Tumpang tanya , saya ada RM5 tandatangan Aziz Taha no siri ND 8652202 berapa nilai ye ?

    BalasPadam
  42. Sya ada duit 2rm sign di tepi Ali Abu hassan DJ.... Brapa nilai dia

    BalasPadam
  43. saya ada duit RM 10 sign aisyah tengah

    BalasPadam
  44. Salam. saya ade note 50 sign don tepi n aishah 100 sign tepi.

    BalasPadam
  45. Assalamuallaikum..saya ada dua keping RM2 AX1669914 dan CZ4003962 berap harga kalau saya nak jual

    BalasPadam
  46. salam dato..berapa nilai untuk rm 50 t.t tan sri ali di tengah..

    BalasPadam
  47. Berapa harga rm50 tandatangan AAH di tengah ?? Tlg wassap 01124290709 bole dato ??

    BalasPadam
  48. Salam,saya ada 1 ringgit AAH sign tepi warna biru.Ada yg berminat?Hubungi 0164147979

    BalasPadam
  49. Asslamualaikum.

    Saya memiliki wang kertas RM5 bertandatangan Tan Sri Ali Abul Hassan Sulaiman (1998-2000) (AISHAH) No. Siri AA. Berapakah nilai sekiranya ingin melepaskannya?

    Dan juga berapaka nilai untuk RM1 cetakan Thomas De La Rue?

    Dimanakah saya boleh pergi sekiranya ingin melepaskan nota tersebut?

    BalasPadam
  50. Salam. Nak tanya kalau duit rm10 tandatangan aishah di tengah boleh jual dalam berapa ye.

    BalasPadam
  51. saya ada duit 100 sign Tandatangan Ali Abul Hassan berminat call saya 01123067737

    BalasPadam
  52. saya ada rm10 sign aishah tepi. AY6889588.
    Bole saya tau nilainya brapa?

    BalasPadam
  53. Salam saya ade sekeping note 100 dan 10 sain aishah ditengah.minat blh whatsapp 01110711973

    BalasPadam
  54. tumpang tanya saya ade RM 10 sign aisyah tepi satu mula BE and lagi 1 BB dlm brp harganya ?

    BalasPadam
  55. Note RM100, no siri AF3889221, bertandatangan AISYAH di tepi. Berapa nilainya sekiranya saya jual?

    BalasPadam
  56. Saya ada 4keping Rm50 Ali Abu Hassan sign tepi..
    Bleh saya tahu berapa nilainya?

    BalasPadam
  57. Bagaimana pula kalau rm10 tanda tangan aisyah ditengah dato?

    BalasPadam
  58. Salam. Sy ada rm50 sign ditengah Aishah. No siri Dz. Nk tanya harga pasaran?. Tq

    BalasPadam
  59. salam Dato nak tanya harga RM50 Tandatangan aisyah No siri DT berapa ya?

    BalasPadam
  60. Saya ada 2 keping note rm50 sign aishah tengah ingin dijual..no siri CB & DG... BERMINAT call 0123429712

    BalasPadam
  61. Saya ada 2 keping note rm50 sign aishah tengah ingin dijual..no siri CB & DG... BERMINAT call 0123429712

    BalasPadam
  62. Sy ad 1 keping note rm2 sigh aishah tepi Ingin jual no siri dg5858901
    Berminat call 0175257154

    BalasPadam
  63. Saya ada note rm100 tandatangan aishah belah tepi ..no siri AH6389585 ..berapa blh dpt ? 01127721895

    BalasPadam
  64. sy ad RM 100... tnda tgn aisyah kt middle... sape yg brminat bleh wassup sy.. 01112864744...

    BalasPadam
  65. Salam sy ade duit kertas lama 1 RM siri ke 2... No siri D/69 596868. Klau berminat bleh whatapp sy 0136937169

    BalasPadam
  66. Saya de Banyak duit Aisyah... Rape nilainya...whatsup...0122535470

    BalasPadam
  67. Saya de Banyak duit Aisyah... Rape nilainya...whatsup...0122535470

    BalasPadam
  68. Nk Tanya,Klu duit singapura rm2 no siri,jw079117 berapa nilai?pe bolh col sy 0134095770

    BalasPadam
  69. Salam,sy ad rm1 duit lama,siri ke6,no siri gu6118809 ad nilai x?bolh wsp sy 0134095770

    BalasPadam
  70. salam,saya ad rm100 sign aishah tgh berapa nilai sekarang?

    BalasPadam
  71. Ingin bertukar rm 2.00 dgn rm 1.00 sign tepi

    BalasPadam
  72. Tukar rm 2.00 sign yepi dgn rm 1.00 sign tepi

    BalasPadam
  73. As salam..sya nk tny.sya da skeping not rm10 bunga refflesia dkwat hitam.ada nilai kah?
    Skping not rm10 sign aisyah d tpi.ttp da ksan seumpama mkan diri..da nilai kah?

    BalasPadam
  74. 1 rm50 aisyah side sign & 3 centre sign ws0178260762

    BalasPadam
  75. 1 rm50 aisyah side sign & 3 centre sign ws0178260762

    BalasPadam
  76. assalam saya ada duit rm10 tandatangan aisyah asli dari alam sebelah . berminat sila pm pada 0173726498

    BalasPadam
  77. Pm sy untuk rm 10 sign tepi 0176137282

    BalasPadam
  78. Pm sy untuk rm 10 sign tepi 0176137282

    BalasPadam
  79. Saya ada duit tandatangan ali abul hassan. Rm10 tandatangan kat tengah. No siri cantik. CV4444333 duit rm2 tanda tangan AHMAD DON kat tepi. No siri xcantik. Wasap sya 0128817402

    BalasPadam
  80. tuan
    sye ade rm5 uncut 3
    tanda tangan ali abu hasan
    ade nilai tak ???

    BalasPadam
  81. SAYA MENCARI SIGN AAH PREFIX DS ATAU Z.A RM100,50,10 DAN 5 DENGAN HARGA YG BERPATUTAN.SILA WHATSSAPP SY 011-27515184

    BalasPadam
    Balasan
    1. DK 5811815 note 50 sign aishah tengh x nk ke

      Padam
  82. slqm tuan
    sye ade skeping rm 1 polymer agong marne kehijauan
    adajah iaanya error
    maaflah krana persoalansye tidaak berkait..

    BalasPadam
  83. Saya ada rm100 sign aah tepi no siri af1504889 berapa harga. 012 5271557

    BalasPadam
  84. saye ade rm2.. 2 keping.. satu tandatangan aisyah.. satu lagi tandatangan ditepi.. condition masih baik.. berapa nilainye yea? adakh nilainye mengikut nombor siri?

    BalasPadam
  85. Assalamualaikum..Saya ad not RM100 tandatangan Aisyah kt tepi..no siri AF6670006.. ad nilai ke?

    BalasPadam
  86. Assalamualaikum..Saya ad not RM100 tandatangan Aisyah kt tepi..no siri AF6670006.. ad nilai ke?

    BalasPadam
  87. saya ada duit rm10 sign tepi. BBxxxxxxx..
    agak berapa nilai? call kalau ada yang minat 0177719301

    BalasPadam
  88. saya ada duit rm10 sign tepi. BBxxxxxxx..
    agak berapa nilai? call kalau ada yang minat 0177719301

    BalasPadam
  89. saya ada duit rm 10 sign tepi bexxxxxx..
    agak berap nilai? call kalau ada yang berminat 0174621694 or wasup

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...